37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Grecia

Intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Grecia

27.12.2019281 views Camera de Comerț și Industrie
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe data de 26 decembrie 2019, Mihai Bîlba, Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a avut o întrevedere cu domnul GiannisTheodoroglakis, Consulul Onorific al Republicii Moldova în Republica Elenă.

În cadrul întrevederii s-au discutat posibilitățile de cooperare comercial-economice dintre Republica Moldova și Grecia și modalitățile de susținere a reprezentanților business-ului din cele două state în stabilirea parteneriatelor de afaceri durabile.

Domnul Vicepreședinte, Mihai Bilba a accentuat că în ultima perioadă CCI a RM a participat la organizarea mai multor misiuni economice în Grecia, în domeniul agro-alimentar și în sectorul construcțiilor.

De asemenea a fost lansată invitația de participare la programul de afaceri din cadrul edițiiei a XIX-ea a Expoziției Naționale „Fabricatîn Moldova” (29 ianuarie – 02 februarie, 2020) pentru Consulul Onorific al Republicii Moldova în Republica Elenă, dar și pentru reprezentanți ai comunității de afaceri elene. O oportunitate de stabilire a contactelor de afaceri directe între agenții economici moldoveni și greci ar fi participarea la Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 – formarea viitoarei cooperări internaționale în afaceri” din data de 30 ianuarie 2020.

La rândul său, domnul GiannisTheodoroglakis a propus organizarea unor evenimente de promovare reciprocă a produselor de origine elenă și moldovenească atât în Grecia, cât și în Republica Moldova.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerțului exterior dintre Republica Moldova și Grecia pentru 10 luni ale anului 2019 a constituit circa 46 milioane dolari SUA, exporturile în Republica Elenă fiind de 27,7 milioane dolari SUA.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...