37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Intensificarea cooperării în combaterea criminalității transfrontaliere

Intensificarea cooperării în combaterea criminalității transfrontaliere

01.11.2019296 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Statele membre SELEC (Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii) își intensifică cooperarea în domeniul combaterii criminalității organizate transfrontaliere, prin dezvoltarea continuă a mecanismului de schimb de informații. În acest sens, conducătorii autorităților vamale și ai poliției din 11 state au adoptat, la București, Declarația comună privind dezvoltarea colaborării în domeniu. Evenimentul a avut loc la data de 31 octombrie curent, în cadrul unei Conferințe tematice la nivel înalt, organizată cu ocazia marcării a 20 de ani de activitate SELEC, la care a participat Directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban.

Prin adoptarea acestui document, părțile tind să sporească nivelul de interacțiune și să asigure o mai bună cooperare în domeniul antifraudă, astfel încât acțiunile comune de prevenție și combatere a criminalității transfrontaliere în regiunea Europei de Sud-Est să devină mai eficiente.

Totodată, agenda evenimentului a inclus și discuții cu privire la provocările majore cu care se confruntă autoritățile de aplicare a legii în combaterea criminalității organizate în regiunea de Sud-Est a Europei, aceasta fiind unanim recunoscută drept o prioritate ce necesită a fi abordată prin adoptarea unor strategii consolidate, dar și prin coordonarea acțiunilor tuturor entităților de resort.

Directorul interimar al Vămii, Iurie Ceban, a precizat că dezvoltarea capacităților operaționale de prevenție și combatere a contravențiilor și infracțiunilor vamale, inclusiv prin valorificarea mecanismului de schimb de informații prin intermediul ofițerului de legătură SELEC, rămâne un obiectiv strategic al instituției. „SELEC asigură nu doar un canal sigur și rapid pentru a beneficia de schimb de informații în cadrul desfășurării investigațiilor transfrontaliere, dar și participarea reprezentaților Serviciului Vamal la diverse activități de consolidare a capacităților autorităților statelor-membre, precum operațiunile regionale, ședințele tematice ale Grupurilor de lucru și diverse instruiri”, a subliniat Iurie Ceban.

Notă: Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC), cu sediul în Bucureşti, este o organizaţie internaţională de aplicare a legii ce reuneşte 11 state membre. Obiectivul SELEC este de a oferi sprijin statelor membre şi de a îmbunătăţi coordonarea în prevenirea şi combaterea infracționalității transfrontaliere şi a criminalităţii organizate, când astfel de infracţiuni implică  elemente de activități transfrontaliere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...