37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Instrucțiunea privind evidența contribuabililor, modificată

Instrucțiunea privind evidența contribuabililor, modificată

05.06.20191.135 views Monitorul Fisc.md
(1 voturi, medie: 2,00 din 5)
Se încarcă...

La înregistrarea subdiviziunilor impozabile, contribuabilul nu va mai anexa la cererea privind înregistrarea/lichidarea și suspendarea subdiviziunilor/obiectelor impozabile confirmarea eliberată de către primărie, în care se indică suprafaţa terenului (ha), în cazul în care acesta deţine mai multe contracte de arendă asupra pământului. În Monitorul Oficial din 31 mai curent a fost publicat Ordinul nr. 216 al Serviciului Fiscal de Stat din 17 mai 2019.

Potrivit Ordinului, pct.106 din Instrucțiunea privind evidența contribuabililor se exclude. Astfel, la subdiviziunea SFS de la locul de deservire al contribuabilului sau prin SIA „e-Cerere” modulul „Înregistrarea on–line a subdiviziunilor”, contribuabilul va transmite doar cererea privind înregistrarea/ lichidarea și suspendarea subdiviziunilor/obiectelor impozabile, fără atașarea documentelor confirmative – contractele de posesie, locaţiune, chirie, arendă, folosinţă etc.

Totodată, din anexa nr. 15 al Ordinului SFS nr.252 din 28 septembrie 2017, prin care a fost aprobată Instrucțiunea, se exclude câmpul în care se nota termenul de valabilitate al contractelor de arendă, chirie, posesie, precum și câmpul cu denumirea, codul fiscal al agentului economic/ persoanei fizice care da în arendă, și numărul cadastral al bunului imobil.

Ordinul nr. 216 a intrat în vigoare la data publicării.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...