37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Instituirea limitei maxime de angajare a unei persoane într-o funcție anumită. Negocierile pentru modificarea CM continuă

Instituirea limitei maxime de angajare a unei persoane într-o funcție anumită. Negocierile pentru modificarea CM continuă

12.04.2019931 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Angajații ar putea fi numiți într-o anumită funcție pentru o perioadă maximă determinată. O astfel de propunere a fost discutată de către Grupul de lucru tripartit, instituit pentru negocierea modificărilor la Codul Muncii.

Grupul s-a întrunit în a patra sa ședință pentru a discuta propunerile de modificare a Codului Muncii din partea Confederației Naționale a Patronatului (CNPM) și a Sindicatelor.

Potrivit unui comunicat al CNPM, a fost examinată propunerea patronatelor ce se referă la perioada de probă, opțiunea fiind abordarea unitară pentru aplicarea perioadei de probă indiferent de poziția ocupată. Tot aici s-a discutat despre instituirea unei limite maxime generale la angajarea unei persoane într-o funcție anumită. La același subiect s-au abordat și alte aspecte: perioada de probă pentru tinerii specialiști, motivarea de către angajator a deciziei de concediere a persoanei aflate în perioada de probă.

Membrii grupului de lucru au discutat și introducerea unui nou articol - transferul la un alt post pe o perioadă detreminată a salariatului cu acordul acestuia.

Negocierile privind modificarea Codului Muncii vor continua și în data de 12 aprilie, când membrii Grupului se vor întruni în următoarea ședință.

Informații detaliate despre modificările propuse de CNPM puteți vedea aici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...