37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Inițiativă legislativă: Se propune scutirea de efectuare a auditului obligatoriu al situațiilor financiare aferente anului 2020

Inițiativă legislativă: Se propune scutirea de efectuare a auditului obligatoriu al situațiilor financiare aferente anului 2020

08.04.2021119 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comisia juridică, numiri și imunități a avizat pozitiv proiectul de Lege privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător.

Proiectul în cauză prevede scutirea de efectuare a auditului obligatoriu al situațiilor financiare aferente anului 2020 a entităților mijlocii, mari, precum și al situațiilor financiare consolidate ale grupurilor.

Potrivit autorilor, propunerea dată va scuti o bună parte din întreprinderi de cheltuieli în plus, care vor putea fi direcționate la onorarea obligațiilor de plată față de salariați, furnizori, la reducerea datoriilor, menținerea activității. Costurile serviciilor de audit constituie în mediu circa 50-150 de mii de lei. 

De menționat că în vederea diminuării consecințelor pandemiei Covid-19, acum un an Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a decis scutirea de efectuarea auditului obligatoriu al situațiilor financiare individuale ale entităților mijlocii și mari, precum și situațiilor financiare consolidate ale grupurilor, pentru anul 2019.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...