37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Inițiativa Central Europeană (ICE) a lansat apelul pentru co-finanţarea propunerilor de proiecte pentru anul 2020

Inițiativa Central Europeană (ICE) a lansat apelul pentru co-finanţarea propunerilor de proiecte pentru anul 2020

12.10.2020457 views Cancelaria de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Inițiativa Central Europeană (ICE) a lansat apelul pentru co-finanţarea propunerilor de proiecte pentru anul 2020 în cadrul Programului de schimb de cunoștințe (KEP) cu finanțare pusă la dispoziție de Fondul ICE la BERD, finanțat integral de guvernul italian.

Propunerile de proiecte pot include activități precum: instruiri de personal, ateliere de lucru, vizite de studiu, misiuni de evaluare, asistență pentru elaborarea documentelor strategice, transfer de tehnologii, asistență tehnică ș.a.

Granturile acordate în cadrul prezentului apel nu vor depăși 50% din costul total al proiectului, iar suma maximă alocată unui proiect nu va fi mai mare de 40.000 euro.

Lansat în 2004, KEP este un instrument de dezvoltare care vizează sprijinirea transferului de expertiză de la organizațiile din UE către colegii din țările terțe din regiunea ICE. Raționamentul programului se bazează pe presupunerea că dezvoltarea economică din țările din afara UE poate fi consolidată prin transferul de bune practici și repere deja existente în economiile mai avansate. Aceste transferuri ar putea avea un impact neprețuit prin asigurarea coeziunii sociale și a dinamismului economic în regiune. Prin cofinanțarea proiectelor de consolidare a capacității și asistență tehnică, KEP oferă subvenții instituțiilor care doresc să-și împărtășească experiența cu partenerii lor din statele membre CEI din afara UE, ajutând astfel ţările non-UE să avanseze pe drumul lor către standardele și politicile UE.

Mai multe detalii pot fi accesate la următorul link: https://application.cei.int/application/kep-2020/.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...