37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Informația cu privire la beneficiarii efectivi ai societăților de investiții va fi făcută publică

Informația cu privire la beneficiarii efectivi ai societăților de investiții va fi făcută publică

24.09.2021172 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Informația despre fondatorii, administratorii și beneficiarii companiilor înregistrate în Republica Moldova ar putea deveni accesibilă pentru public. Comisia protecție socială, sănătate și familie a avizat pozitiv proiectul de modificare a Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.

Inițiativa prevede că Agenția Servicii Publice va asigura vizualizarea publică a informaţiei din Registrul de stat cu privire la beneficiarii efectivi în resursele și platformele existente de publicare a datelor deschise despre companii.

Astfel, în conținutul Registrului de stat al persoanelor juridice urmează să fie indicate și datele personale ale beneficiarilor efectivi, care dețin sau controlează o persoană fizică, juridică sau administratorul unei societății de investiții, o persoană în al cărei nume se desfășoară o activitate sau se realizează o tranzacție și/sau ce deține, direct sau indirect, dreptul de proprietate sau controlul asupra a cel puțin 25% din acțiuni sau din dreptul de vot al persoanei juridice ori asupra bunurilor aflate în administrare fiduciară.

Potrivit autorilor, informația despre fondatorii, administratorii și beneficiarii efectivi ai companiilor înregistrate în Republica Moldova este informație de interes public, iar această inițiativă vine să asigure dreptul cetățenilor la informația de interes public.

Implementarea acestui proiect nu va necesita alocări bugetare.

În țara noastră sunt înregistrate peste 500 de companii.

Proiectul urmează să fie supus dezbaterilor și votat în ședința plenară a Parlamentului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...