37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   Începând cu luna ianuarie 2023 prezentăm Declarația privind TVA după o formă modificată

Începând cu luna ianuarie 2023 prezentăm Declarația privind TVA după o formă modificată

Necesitatea modificării formularului Declarației privind TVA a fost cauzată de noile reguli de calculare, deducere și achitare a sumei TVA din import de servicii. Astfel, din 01.01.2023 au fost efectuate un șir de modificări în Codul Fiscal, mai multe detalii privind aceste modificări citiți în articolul ”Import de servicii. Modificări privind deducerea, achitarea TVA și la modul de completare a Declarației privind TVA. Exemple”.  În legătură cu aceasta au fost efectuate ajustări în for...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

 1. Dailycont spune:

  Buna ziua, nu sunt corecte boxele in Declaratia TVA, prezentam acum asa cum este si apoi asteptam cind vor face modificarile?

  1. Adrian spune:

   Daca va referiti la fisierul de excel, Boxele au fost corectate. Totodata si insasi forma a fost ajustata in declaratia electronica. Personal deja am prezentat pe ianuarie dupa forma noua.

 2. Leonova Anna spune:

  Buna ziua, cu ce formule reflectam boxa 7/8 si 16/17 in contabilitate?

   1. Leonova Anna spune:

    Mersi pt raspuns!
    In caz, in care avem numai livrari conform art.104 si TVA pentru procurari spre deducere, situatia cu TVA pt import servicii va fi tot aceeasi ca si in exemplu analizat?

    1. Adrian spune:

     Tot aceasta inregistrare

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...