37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Încasările la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 401,7 milioane lei

Încasările la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 401,7 milioane lei

23.10.2018610 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 15 - 21 octombrie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 401,7 milioane lei, fiind perfectate per total 11 336 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 142 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, produse cosmetice, piese auto de schimb, produse din tutun, produse chimice, legume etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 38 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de  124 918 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 96 685 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 573 și respectiv 14 269 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 260 de solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...