37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Încă o taxă va putea fi achitată online

Încă o taxă va putea fi achitată online

28.11.2018843 views SFS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din această lună taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova poate fi achitată on-line, prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay).

În acest scop, Agenția de Guvernare Electronică a realizat un model funcțional, rapid și sigur de plată online a taxei pentru folosirea drumurilor similar altor taxe. Aceasta poate fi efectuată doar de către deținătorii mijloacelor de transport înmatriculate în Republica Moldova.

Pentru a achita, plătitorul trebuie să acceseze serviciul https://mpay.gov.md/Services/Service/TFD01, să completeze datele necesare pentru procesarea plății, cum ar fi datele autovehiculului (tipul, marca, VIN), datele posesorului autovehiculului și domiciliul, inclusiv să calculeze și să indice suma taxei propriu-zise. Calcularea taxei poate fi realizată cu ajutorul calculatorului online al Serviciului Fiscal de Stat ce poate fi accesat pe portalul: https://servicii.fisc.md/. 

După achitarea taxei, plătitorul este încurajat să păstreze confirmarea plății online pentru a o prezenta în caz de necesitate la stațiile de testare auto.

Actualmente, prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate:

  1. Impozitul pe avere
  2. Impozitul pe bunurile imobiliare
  3. Formularele tipizate fiscale
  4. Taxa de eliberare a patentei de întreprinzător
  5. Impozitul pe venit
  6. Obligații fiscale (SCITL)
  7. Taxa pentru folosirea drumurilor

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei