37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Încă o companie a primit dreptul la „vacanţă” pentru plata TVA și taxelor vamale de până la 180 de zile, iar numărul lor a crescut la 35

Încă o companie a primit dreptul la „vacanţă” pentru plata TVA și taxelor vamale de până la 180 de zile, iar numărul lor a crescut la 35

08.04.2019808 views InfoMarket
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În special, guvernul a inclus pe lista agenților economici cu astfel de beneficii compania Puratos-Mold (producția de pâine, prăjituri și produse de patiserie proaspete, cacao, ciocolată și produse zaharoase, producția de alte produse alimentare). Compania a fost selectată de o comisie specială interdepartamentală, care include reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat și Camerei de Comerț și Industrie.

Puratos-Mold îndeplinește condițiile adoptate anterior de Regulamentul Guvernului privind procedura de prelungire a perioadei de plată a TVA și a taxelor vamale pentru perioada ciclului de producție, dar nu mai mult de 180 de zile, pentru materiile prime, materialele, accesoriile, ambalajele primare și componentele importate.

Documentul prevede acordarea de vacanțe de până la 180 de zile pentru plata TVA și a taxelor vamale pentru companiile implicate în fabricarea produselor bazate pe materii prime importate și componente exclusiv exportate. În cazul în care mărfurile exportate din prelucrarea materiilor prime, a materialelor, a accesoriilor, a ambalajelor primare și a componentelor importate sunt exportate în 180 de zile, nu sunt plătite TVA sau taxe vamale în bugetul țării.

Astfel, este exclusă și o deviere temporară de fonduri din fluxurile financiare ale unui agent economic. Anterior, următoarele companii au primit dreptul la "vacanță" în plata TVA și a taxelor vamale pentru o perioadă de până la 180 de zile: Raut, Master Teh, Topaz, Miso Textile, Miolinart Grup, Arnaut Petrol, Alfa-Nistru, Infinitextil, Mobile, Nefis, Cartnord, Miva Production, Portavita, Tommy Tex, Ruditim, Bemas, Flumed Farm, Wissmatec, Saltoianca, Gloria Impex, Idea Moda, Succes, Sadro Ursu, Ihceko, GrupBiz-SV, Bio Trading, Inoxpa Solutions, Salonix-Teh,ACM-Munceșt, Marca Assemblies Est, Monistar, Tucano Coffe, Iraid-Sor şi Euro-Alco.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, toți agenții economici care lucrează în diferite domenii ale economiei naționale și produc mărfuri pentru export ar trebui să fie incluși în lista menționată. Potrivit Serviciului Vamal, în anul 2017 aproximativ 1.450 de agenți economici ai țării au exportat mărfuri și pot deveni beneficiari ai privilegiilor pentru prelungirea perioadei de TVA și a taxelor vamale la importul de materii prime pentru ciclul de producție, dar nu mai mult de 180 de zile.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...