37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Încă 16 întreprinderi ale industriei ușoare vor fi scutite de TVA cu drept de deducere

Încă 16 întreprinderi ale industriei ușoare vor fi scutite de TVA cu drept de deducere

15.07.2019591 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Lista agenților economici – întreprinderi ale industriei ușoare și a tipurilor de servicii prestate de către aceștia pe teritoriul Republicii Moldova solicitanților plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecționare activă scutite de TVA cu drept de deducere a fost actualizată.

În Monitorul Oficial din 12 iulie curent a fost publicat Ordinul Ministerului Economiei nr. 159 din 08.07.2019 cu privire la aprobarea completărilor ce se operează în anexa la Ordinul nr. 66 /2010. 

Astfel, de facilități fiscale vor beneficia încă 16 agenți economiciÎM „Fashion Group”; „Moldovan Vasile” ÎI; „Everest Companie” SRL; ”Constilcard”; „Rujacom”; „Oriental-Fashion” SRL; ICS „Idea Moda” SRL, „Style by Milita” SRL; „Velitextil-Prod” SRL, SC „Texagroteh” SRL, „Codru Fashion” SRL; ÎM „Victoria Fashion” SRL, „Șevanc” SRL și „Infinitextil” SRL.

Facilitățile se acordă în conformitate cu art. 104 lit.g) din Codul fiscal, care prevede că serviciile prestate de întreprinderile industriei uşoare pe teritoriul RM agenţilor economici care plasează mărfurile sub regimul vamal de perfecţionare activă în cadrul contractelor de prelucrare în regimul vamal de perfecţionare activă sunt scutite de TVA cu drept de deducere.Tipul serviciilor, precum şi modul de administrare a acestora se stabilesc de Guvern, iar lista agenţilor economici se aprobă de MEI.

În prezent, în listă sunt incluși 898 agenți economici

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...