37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În vigoare! Taxiurile fără aparat de taxare vor rămâne fără plăcuțe de înmatriculare pentru jumătate de an

În vigoare! Taxiurile fără aparat de taxare vor rămâne fără plăcuțe de înmatriculare pentru jumătate de an

14.01.2019769 views Bizlaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taxiurile care vor circula fără aparate de taxare vor rămâne, începând cu 11 ianuarie curent, fără plăcuțe de înmatriculare timp de șase luni. Modificările la Codul contravențional și la Codul transporturilor rutiere, publicate în Monitorul Oficial din 12 decembrie, au intrat în vigoare.

Modificările stabilesc că pentru echiparea necorespunzătoare a autovehiculului, și în special pentru lipsa aparatului de taxare, pe lângă sancțiunea cu amendă de 15 mii de lei, se vor retrage plăcuțele de înmatriculare ale automobilului pe un termen de șase luni. Acestea vor fi eliberate doar după ce mașinele vor fi dotate în corespundere cu legea.

Până în prezent, proprietarul taxiului care circula fără aparat de taxare, achita doar amenda (sau 50% din ea în cazul achitării în termen de 72 de ore) și primea înapoi plăcuțele de înmatriculare.

Menționăm că, și până acum șoferii de taxi se obligă să doteze mașina cu toate cele necesare, inclusiv taximetru, după înmatricularea acesteia. Totuși, autoritățile spun că lucru în multe cazuri nu se respecta.

Potrivit datelor oficiale, pe teritoriul Republicii Moldova, în regim de taxi, atât legal cât şi ilicit, activează între cinci și șapte mii de automobile. Serviciul Fiscal de Stat a spus, anterior, că practicarea ilicită a serviciilor de taxi prejudiciază lunar statul cu trei milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...