37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În R. Moldova va fi aplicat mecanismul privind aplicarea vinietei pentru mașinile cu numere străine

În R. Moldova va fi aplicat mecanismul privind aplicarea vinietei pentru mașinile cu numere străine

22.06.20181.669 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și tranzitarea Republicii Moldova va fi modificat. Parlamentul, în ședința de astăzi, a examinat un proiect de modificare și completare a unor acte legislative, în acest sens.

Inițiativa aparține unui grup de deputați și a fost susținută, în prima lectură, de majoritatea parlamentarilor prezenți.

Proiectul prevede introducerea mecanismului privind aplicarea vinietei pentru autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova - microbuze, autobuze, camioane și remorci, înlocuind sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și tranzitarea țării. Noul mecanism prevede diminuarea taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova pentru aceste autovehicule în funcție de perioada aflării pe teritoriul țării.

Vinieta se propune a fi pentru o perioadă de valabilitate de o zi, 7 zile, 15 zile, 30 de zile, 90 de zile 180 de zile, şi 12 luni. Perioada de valabilitate a acesteia va începe de la ora 0:00 a zilei solicitate de utilizator şi va expira la ora 24:00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitată taxa.

De asemenea, proiectul modifică programul de transport rutier privind introducerea unei rute noi, prelungirea rutei, majorarea numărului de curse, introducerea de stații sau modificarea orelor graficului de circulație.

Este stipulată intrarea/ieșirea operatorilor de transport rutier străini pe teritoriul țării ca țară de tranzit sau destinație numai în baza autorizațiilor unitare bilaterale sau multilaterale de transport rutier de mărfuri sau persoane, conform obligațiilor tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Comentarii

  1. Victor spune:

    Buna ziua, in categoria aceasta intra numai camioane, autobuse, microbuse si remorci? Sau toate categoriile de masinii? 

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...