37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova în premieră va fi implementat serviciul de inspecţie ,,draft survey”

În Moldova în premieră va fi implementat serviciul de inspecţie ,,draft survey”

09.08.2018753 views CCI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Moldova, în a doua jumătate a anului 2018, va fi întrodus în premieră serviciul de draft survey, care determină cantitatea de marfă încărcată pe un vas maritim. Acest serviciu în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti va fi prestat de specialiştii filialei Cahul a Camerei de Comerţ şi Industrie. Necesitatea implementării acestuia a apărut odată cu deschiderea PILG, unde filiala Cahul a CCI are o reprezentanţă

Directorul filialei dl Simion Platon a subliniat că extinderea şi diversificarea serviciilor prestate de Instituţia Camerală este un imperativ al timpului. Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti este unicul port din Moldova accesibil pentru navele maritime fiind mărginit de Romănia şi Ucraina. Întreaga suprafaţă a acestuia este de 120 ha şi are statut de Zonă Economică Liberă, fapt ce oferă investitorilor autohtoni şi străini mai multe oportunităţi pentru desfăşurarea afacerilor la frontiera UE, într-un mediu cu infrastructura de transport dezvoltată, costuri mici, condiţii optime de implementare şi taxe vamale .

Noul serviciu de inspecţie draft survey va fi implementat pentru transportul şi desfăşurarea comerţului maritim. Pentru a presta acest serviciu Biroul Executiv al CCI a adoptat o decizie care prevede că experţii din filiala Cahul v-or fi instruiţi şi atestaţi la compania din Romănia ,,Romcontrol” SA, cu care CCI are un acord de colaborare. În rezultat se prevede că experţii moldoveni vor efectua inspecţia navelor şi vor elabora un certificat internaţional.

Calitatea serviciilor prestate de către Camera de Comerţ şi Industrie este confirmată de standardul internaţional SREN ISO 9001:2015

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...