37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Moldova a devenit accesibilă noua versiune a registrului garanţiilor reale mobiliare

În Moldova a devenit accesibilă noua versiune a registrului garanţiilor reale mobiliare

09.08.2018985 views INFOTAG
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În Moldova a devenit accesibilă noua versiune a Registrului garanţiilor reale mobiliare, elaborată de specialiştii Agenției Resurse Informaționale Juridice, care este subordonată Ministerului Justiției.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al instituţiei, în Registru sunt consemnate bunurile mobile puse în gaj. În noua versiune au fost create funcționalități noi ce permit registratorilor efectuarea unei varietăți de operațiuni.

Registrul garanţiilor este un registru public în care se înregistrează gajul bunurilor mobile, precum mijloace de transport, utilaje, acțiuni, animale domestice, produse industriale și agricole. Operațiunile de înregistrare, modificare sau radiere din registru se efectuează de către registratori: notari, bănci comerciale, organizații de microfinanțare, companii de leasing, societăți de registru.

În prezent, Registrul este îmbunătățit, are spații mărite pentru câmpurile de introducere a informaţiei, permite adăugarea creditorilor multipli și a creditorilor speciali, înregistrați după criterii internaționale. De asemenea, Registrul are opțiunea de a genera un aviz confirmativ de lipsă a bunurilor gajate, de a vizualiza on-line statutul plății efectuate, de a actualiza datele despre creditori sau debitori, precum și a reprezentanților acestora, cu păstrarea istoricului.

În prezent, în Moldova, statut de registrator au 122 persoane fizice și juridice, ce sunt înregistrate în calitate de operatori de date cu caracter personal. Autorităţile publice, instanţele judecătoreşti, executorii judecătoreşti, administratorii autorizaţi, organele de urmărire penală şi Serviciul Fiscal de Stat au acces gratuit la informaţia din registru.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...