37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În ianuarie 2021 la Bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 4,96 miliarde lei

În ianuarie 2021 la Bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 4,96 miliarde lei

09.02.2021132 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În luna ianuarie a anului 2021 la Bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 4,96 miliarde lei, mai mult cu 251,1 milioane lei față de ianuarie a anului 2020. În același timp, cheltuielile au constituit 5 miliarde de lei, care comparativ cu luna ianuarie 2020 sunt mai mari cu 252,2 milioane lei. Executarea Bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 38,5 milioane lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale Bugetului public național au constituit 6,7 miliarde lei.

Totodată, veniturile Bugetului de stat în prima lună a anului 2021 au constituit 3 miliarde lei, în creștere cu 262,2 milioane lei comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile la Serviciul Fiscal de Stat au constituit 1,6 miliarde lei, cu 177 milioane lei mai mult față de ianuarie 2020, iar veniturile la Serviciul Vamal au constituit 1,5 miliarde lei, fiind în creștere cu 59,8 milioane lei comparativ cu prima lună a anului trecut.

Cheltuielile Bugetului de stat au fost executate în sumă de 3,6 miliarde lei, depășind cu 76,9 milioane lei cheltuielile din prima lună a anului trecut, și cu un deficit în sumă de 611,7 milioane lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile Bugetului de stat au constituit 3,8 miliarde lei. 

Guvernul în exercițiu și-a onorat integral toate angajamentele de plată a salariilor și plăților sociale pentru luna ianuarie. Astfel, nu există riscuri de neexecutare a cheltuielilor aprobate în buget, dat fiind faptul că bugetul dispune de resurse financiare suficiente și asigură în permanență un management prudent al lichidităților. În acest sens, menționăm că salariile, pensiile, prestațiile sociale și alte cheltuieli prioritare vor fi achitate integral și la timp.

În scopul depășirii crizei pandemice, gestionarea eficientă a finanțelor publice reprezintă prioritate maximă pentru Guvern, contribuind astfel la obiectivul primordial de depășire a crizei pandemice și respectiv de relansare a economiei naționale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...