37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenția producătorilor și exportatorilor de prune și struguri! USAID acordă granturi

În atenția producătorilor și exportatorilor de prune și struguri! USAID acordă granturi

03.05.2019682 views Realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) intenționează să acorde granturi producătorilor și exportatorilor de prune și struguri de masă  și organizațiilor lor (precum grupurile de producători)  pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă care vor facilita conformarea cu cerințele specifice ale importatorilor din piața Uniunii Europene și vor contribui la creșterea exporturilor de prune și struguri de masă către această piață.

Activitățile ilustrative care includ, dar nu se limitează la:

  • Linii și echipamente specializate pentru ambalarea produselor conform specificațiilor importatorilor, precum ;
  • Linii de producere a lăzilor de lemn cu bară orizontală;
  • Instalații și echipamente necesare integrării în sistemele de tip pooling a lăzilor returnabile de plastic (IFCO, Europool, etc.).

Totodată sunt acceptate alte tehnologii post-recoltă complementare care pot contribui la sporirea exporturilor de prune și struguri de masă către UE și alte piețe noi, precum pungi MAP, covorașe de absorbție a etilenei, echipamente de înregistrare a temperaturii și umidității relative, etc.

Proiectul APM anticipează acordarea de 3-4 granturi în valoarea totală de 2,700,000 de lei în cadrul acestei activități, în care beneficiarii selectați vor primi sume individuale între 600,000 de lei și 900,000 de lei. Pentru a demonstra angajamentul față de activitate, solicitantul trebuie să contribuie cu minim 50% din suma totală a activități de grant.

Cel puțin un grant este rezervat pentru solicitanții din UTA Găgăuzia, Taraclia și localități din raioanele adiacente de-a lungul Drumului European E584, cu condiția corespunderii propunerii cu obiectivele acestei solicitări și a recomandărilor „Studiului de fezabilitate privind necesitățile de modernizare a infrastructurii post-recoltare în UTA Gagauzia și Taraclia” efectuat de către Proiectul APM (atașat la această solicitare).

Mai multe detalii despre acest apel de cereri de finanțare prin granturi, aflați AICI.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...