37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenţia plătitorilor de contribuţii

În atenţia plătitorilor de contribuţii

12.09.20181.088 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale, anunţă despre continuarea procesului de scanare a informaţiilor din carnetele de muncă aferente perioadelor de până la 01.01.1999.
Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 426 din 15 mai 2018 cu privire la unele aspecte ce ţin de evidenţa stagiului de muncă şi la abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 1440 din 24 decembrie 2007, CNAS a publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova graficul de prezentare a carnetelor de muncă pentru scanare a fiecărui plătitor de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat care are calitatea de angajator.

La etapa actuală, constatăm că nu toţi agenţii economici s-au conformat prevederilor Hotărârii Guvernului de prezentare în termenele stabilite a carnetelor de muncă.

Atenţionăm că în cazul în care, persoanele angajate la moment în cadrul entităţii economice nu au activat în câmpul muncii până la 01.01.1999, este necesar ca angajatorul să anunţe în scris Casa teritorială unde este înregistrat în calitate de plătitor de contribuţii despre lipsa carnetelor de muncă pasibile scanării.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...