37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenția mediului de afaceri. Campanie de informare privind avantajele statutului AEO

În atenția mediului de afaceri. Campanie de informare privind avantajele statutului AEO

27.06.2019601 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În scopul consolidării parteneriatului cu mediul de afaceri, precum și a promovării statutului de Agent Economic Autorizat (AEO, eng. Authorized Economic Operator), Serviciul Vamal, în parteneriat cu Programul USAID  Reforme Structurale în Moldova și Camera de Comerț și Industrie, lansează o amplă campanie de informare cu privire la avantajele și beneficiile statutului AEO.

Evenimentul are ca scop informarea companiilor implicate în  traficul internațional de mărfuri despre avantajele statutului AEO, care permit reducerea costurilor și timpului necesar vămuirii, precum și sporirea securității în traficul transfrontalier.

Participanții vor putea afla despre cerințele fața de AEO, procedura de obținere a acestui statut, dar și vor putea adresa întrebări reprezentanților Serviciului Vamal referitoare la reglementările vamale.

La eveniment vor participa specialiști din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, experți ai Programului USAID  Reforme Structurale în Moldova precum și companii care dețin deja statutul AEO pentru a împărtăși experiența lor în calitate de Agent Economic Autorizat.

La prima etapă, sunt preconizate trei sesiuni de informare, care vor avea loc la Chișinău (2 iulie), Bălți (16 iulie) și Cahul (18 iulie).

Prima sesiune de informare va avea loc marți, 2 iulie 2019, începând cu ora 9:30, la Summit Events & Conference Center, str. Tighina 49/3.

Mai multe informații pot fi aflate de la reprezentanții Secției AEO și proceduri simplificate, la numerele de telefon: +373 22 574-138, 574-167, 574-198 sau 574-139.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...