37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenţia contribuabililor! Cu privire la trecerea ceasurilor maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală la ora de iarnă

În atenţia contribuabililor! Cu privire la trecerea ceasurilor maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală la ora de iarnă

26.10.20181.028 views Serviciul Fiscal de Stat
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat atenţionează că conform prevederilor pct. 8 lit. e) din Regulamentul cu privire la aplicarea maşinilor de casă şi control pentru efectuarea decontărilor în numerar, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 474 din 28 aprilie 1998, contribuabilii sunt obligaţi să utilizeze maşini de casă şi control cu memorie fiscală în stare de funcţionare.

Una din cerinţele în care maşina de casă şi control cu memorie fiscală se consideră în stare de funcţionare este dacă aceasta imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară /iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs)

Ţinând cont de faptul că la 28 octombrie 2018 Republica Moldova trece la ora de iarnă, până la 20 noiembrie 2018 urmează să vă conformaţi prevederilor legale, prin modificarea orei la maşinile de casă şi control cu memorie fiscală conform orei de iarnă, în caz contrar acestea se vor considera defectate.

Concomitent, informăm că în conformitate cu articolul 293 (1 prim) alineatul (1) din Codul contravenţional nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008, exploatarea maşinilor de casă şi control fără memorie fiscală, defectate, nesigilate/neînregistrate de/la Serviciul Fiscal de Stat sau în lipsa contractului valid de asistenţă tehnică cu prestatorul autorizat se sancţionează cu amendă de la 18 la 30 de unităţi convenţionale (900 lei - 1500 lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Menționăm că trecerea ceasurilor mașinilor de casă și control cu memorie fiscală la ora de iarnă/vară să efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a mașinilor de casă și control.

Pentru a vedea video cu privire la trecerea ceasurilor mașinilor de casă și control cu memorie fiscală la ora de iarnă/vară apăsați aici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...