37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În atenția beneficiarilor sistemului asigurării obligatorii de asistenţă medicală

În atenția beneficiarilor sistemului asigurării obligatorii de asistenţă medicală

19.03.2020415 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În contextul declarării stării de urgență la nivel naţional și a măsurilor pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Compania Națională de Asigurări în Medicină se aliniază prevederilor hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 şi solicită respectuos cetăţenilor să evite deplasarea în această perioadă spre serviciile relații cu beneficiarii ale companiei.

Reieșind din faptul că termenul-limită de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri este 31 martie 2020, recomandăm beneficiarilor noștri să folosească modalitățile electronice de plată a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă, inclusiv prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay (achitarea primei de asigurare cu 50% reducere – 2028 lei).

În serviciul respectiv aveți mai multe posibilități de achitare, și anume: cu card bancar, prin internet banking, la terminalele de plată și la ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poștale. La ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poştale prezentați doar actul de identitate. Doritorii de a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală cu cardul bancar sau de pe dispozitiv conectat la internet urmează să acceseze serviciul MPay, să introducă IDNP-ul, codul de verificare, după care să urmeze pașii necesari, în funcție de modalitatea de achitare. Menționăm că și cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare pot achita prima de asigurare prin MPay. În cazul plăţii prin serviciul Mpay, nu e nevoie de prezentat dovada achitării la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Persoanele obligate să se asigure în mod individual au opţiunea de a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi prin transfer bancar. Pentru a afla contul bancar, apelaţi serviciul telefonic al CNAM (tel. 0 800 99999) sau serviciile relații cu beneficiarii din teritoriu la numerele de telefon indicate aici.

Totodată, puteţi genera codul IBAN de sine stătător, urmând link-ul  http://mf.gov.md/iban şi folosind codul ECO 122200, conform următoarelor date bancare:

Beneficiar: Ministerul Finanţelor
Codul fiscal: 1006601000037
Prestatorul beneficiar: Ministerul Finanţelor – Trezoreria de Stat

După achitare, puteți prezenta la adresa de e-mail suport@cnam.gov.md dovada de plată şi actele ce confirmă apartenenţa la una dintre categoriile de plătitori ai primelor de asigurare în sumă fixă sau Serviciului teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

De asemenea, vă informăm că pentru această perioadă a fost suspendat programul de audienţă a cetățenilor. Totodată, o parte dintre angajații CNAM cu activitate care permite lucrul de la distanță vor munci de la domiciliu şi în acest fel va fi asigurată activitatea neîntreruptă a companiei.

Suplimentar, vă aducem la cunoștință că suntem la dispoziția tuturor beneficiarilor sistemului AOAM prin:
1. Serviciul telefonic Info CNAM – 0800 99999 (apel gratuit atât de pe telefon fix, cât și mobil);
2. Poșta electronică – suport@cnam.gov.md.

Petițiile în adresa CNAM pot fi depuse prin intermediul poştei electronice petitii@cnam.gov.md.

CNAM vine cu apelul de a respecta măsurile de prevenire a COVID-19 și recomandările Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova - https://msmps.gov.md/ro/content/ce-este-un-coronavirus-de-tip-nou-cum-sa-te-protejezi-impotriva-acestei-infectii-intrebari

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...