37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În anul viitor victimele ale represiunilor politice vor primi alocaţii sociale de stat chiar dacă nu beneficiază de pensie sau alocaţie socială

În anul viitor victimele ale represiunilor politice vor primi alocaţii sociale de stat chiar dacă nu beneficiază de pensie sau alocaţie socială

30.12.2019341 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

De la 1 ianuarie anul viitor victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990 vor primi lunar alocaţii de 500 de lei, indiferent de faptul dacă sunt sau nu beneficiari de pensii sau alocaţii sociale. O lege în acest sens a fost publicată la 27 decembrie în Monitorul Oficial.

Anterior legislaţia prevedea că dreptul de a beneficia de alocaţia respectivă îl au doar persoanele care beneficiază de pensie ori alocaţie socială în sistemul de asigurări sociale al Republicii Moldova.

Victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990, care nu sunt beneficiari de pensii şi alocaţii sociale, începând cu 2 ianuarie 2020 pot depune cereri de stabilire a alocaţiei lunare de stat la casa teritorială de asigurări sociale de la locul de domiciliu, prezentând actele necesare (buletinul de identitate, legitimaţia care atestă drepturile victimelor reabilitate ale represiunilor politice).

Conform datelor statistice a Casei Naţionale de Asigurări Sociale, la data de 1 decembrie, curent, în sistemul public de asigurări sociale se aflau la evidenţă 7343 persoane din rândul victimelor reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...