37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În 2018, rezidenții Moldova IT Park au obținut venit de circa 2 miliarde de lei

În 2018, rezidenții Moldova IT Park au obținut venit de circa 2 miliarde de lei

18.03.2019947 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe parcursul anului trecut, rezidenții Moldova IT Park au obținut un profit de circa două miliarde de lei, depășind prognoza cu aproximativ 77 milioane lei. Datele au fost prezentate de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Autoritățile afirmă că atât exporturile, cât și vânzările locale au cunoscut o creștere semnificativă pe parcursul anului 2018, depășind volumele prognozate. Vânzările locale în primul an de activitate a rezidenților în noul regim fiscal au atins valoarea de 373 milioane lei, iar exporturile realizate au fost de circa 4.4 ori mai mari, depășind suma de 1,6 miliarde lei.

De asemenea, se prognozează că veniturile companiilor IT vor continua să crească și în 2019. Potrivit datelor publicate, indicatorul ar putea crește cu aproximativ 40 la sută, până la 2,6 miliarde de lei.

Menționăm că, Moldova IT Park și început activitatea în ianuarie 2018. Acesta activează în regim virtual și are, în prezent, 373 de companii rezidente. Circa o treime dintre ele, și anume 106 la număr, sunt cu capital străin din 27 de țări, inclusiv Statele Unite ale Americii și statele membre ale Uniunii Europene.

Cele mai solicitate și profitabile activități eligibile pe parcursul anului 2018 au fost: servicii de realizare a soft-ului la comandă, servicii de prelucrare de date, administrarea paginilor web și activități conexe, precum și alte activități de servicii IT. Printre direcțiile cu potențial de creștere se numără industria creativă, R&D, dar și prototiparea.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...