37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Impozitarea domeniului avocaturii, discutată în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor

Impozitarea domeniului avocaturii, discutată în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor

27.02.2020264 views Ministerul Finanțelor
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Membrii Grupului de lucru responsabil de examinarea propunerilor în domeniul politicii fiscale au avut astăzi o ședință cu președintele Uniunii Avocaților din Moldova, dl Emanoil Ploșniță și reprezentanții a două firme de avocatură. Discuțiile au vizat subiectul impozitării profesiilor juridice.

Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, dl Dorel Noroc a menționat: „Este necesar să avem o abordare complexă privind impozitarea profesiilor din domeniul justiției, atât în ceea ce privește impozitul pe venit, cât și contribuțiile sociale și medicale. Vom oferi în viitor profesiilor juridice o asigurare socială direct proporțională cu mărimea contribuțiilor sociale plătite”.

La rândul său, președintele Uniunii Avocaților din Moldova, dl Emanoil Ploșniță a solicitat examinarea posibilității diminuării impozitului în domeniul avocaturii, în contextul în care cota impozitului pe venit a fost redusă la 12 la sută. Totodată, dl Ploșniță a informat despre inițierea unui studiu privind identificarea unui regim fiscal și social optim pentru profesiile juridice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...