37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   Import de servicii. Modificări privind deducerea, achitarea TVA și la modul de completare a Declarației privind TVA. Exemple

Import de servicii. Modificări privind deducerea, achitarea TVA și la modul de completare a Declarației privind TVA. Exemple

Prin Legea nr.356 din 29 decembrie 2022 pentru modificarea unor acte normative au fost operate mai multe modificări în diferite acte legislative importante pentru munca contabilului. Printre aceste modificări se numără modificări legate de modul de calculare, deducere și achitare a sumei TVA în cazul importului de servicii. Respectiv, în mai multe articole din Titlu III al Codului fiscal au fost introduse prevederi legale care stabilesc un nou mod de calculare, deducere și achitare a sumei T...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

 1. Negara Ghenadie spune:

  mersi mult

 2. Gangea Maria spune:

  Mersi mult !

 3. Silvia Talpa spune:

  Multumim din suflet. In boxa 12 555 000?

  1. Adrian Stirbu spune:

   Conform modului de completarea in boxa total valoarea livrărilor (boxa 12) valoarea importului de servicii nu se include, deoarece importul de servicii nu reprezintă o livrarea, este o informație necesara pentru a indica din ce suma se calculează suma TVA calculata din acesta. Iar in boxa 13 se include aceasta suma TVA calculata.

  2. Anatol Graur spune:

   In boxa 12 mai bine 500 000 (asa vrea si Instructiunea). PS Nu am livrat nimic

   1. Adrian spune:

    de acord cu dvs. mulțumesc pentru comentariu.

 4. Dailycont spune:

  Buna ziua, spuneti va rog, TVA din importul de servicii trebuie sa diminueze Trecerea in cont existenta, sau nu? Daca da, puteti enumera formulele contabile pe care le perefectam?

  1. Adrian Stirbu spune:

   Tva din import de servicii nu diminuiaza deducerea (trecerea in cont) ia invers majoreaza deducerea si se indica in boxa 16 si 17 respectiv, vedeti in exemplu din articol. Inregistrarea este Dt TVA Ct TVA.

 5. Lupu Serghei spune:

  Buna ziua !!! Atunci se primeste ca statul nu va beneficia niciodata de acest TVA de la import de servicii,si respectiv contribuabilului (Platitor TVA) nu ii va schimba cifra finala in declaratie odata ce acest TVA calculat se sumeaza si la Total TVA aferent livrarilor si la Total TVA aferent procurarilor. Intrebarea este care ar fi sensul economic al statului in aceste operatiuni aditionale care ne impune sa le facem? Formulele contabile sunt DT 534.4 CT 534.4 ? Va multumesc anticipat !!!

  1. Adrian spune:

   Înregistrarea contabila este Dt 534.4 Ct 534.4. Într-adevăr este așa cum ați remarcat. Care este câștigul in acest caz al statului? Nu cunoaștem, probabil ca sint anumite argumentări. Timpul va arăta.

 6. Lupu Serghei spune:

  Va multumesc frumos !!!

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...