37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   IMM pot obține granturi pentru dezvoltarea afacerilor în nordul Moldovei

IMM pot obține granturi pentru dezvoltarea afacerilor în nordul Moldovei

08.11.2018993 views INFOTAG
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) pot obține granturi pentru dezvoltarea afacerilor în nordul Moldovei.

Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru a devenit posibil datorită unui concurs de granturi, anunțat în ajun, în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei” (2017-2019), finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de People in Need Moldova în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Asociația obștească „Pro Cooperare Regională”.

Obiectivul principal al acestui proiect este sporirea gradului de ocupare a forței de muncă și a competitivității economiei în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei, în special pentru creșterea competitivității ÎMM-urilor din aceasta regiune.

Bugetul concursului de granturi este de circa 100 mii de euro. Suma solicitată în cadrul concursului trebuie să se încadreze între 2- 5 mii de euro. Cofinanțarea este obligatorie în mărime de 50% din bugetul total al proiectulu, iar perioada de implementare a proiectului nu trebuie să depășească 6 luni.

ÎMM-urile și asociațiile de afaceri vor avea ocazia să utilizeze acest sprijin financiar pentru a-și crește competitivitatea, a-și implementa planurile de afaceri, ideile inovatoare, pentru a-și extinde producția, pentru a extinde domeniul de activitate, pentru a spori eficiența afacerii lor etc.

Cererile de participare vor fi acceptate până la data de 25 noiembrie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...