37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Îmbunătățirea mediului de afaceri pentru investitori – o prioritate pentru actualul Parlament

Îmbunătățirea mediului de afaceri pentru investitori – o prioritate pentru actualul Parlament

20.10.2021119 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Membrii Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe au avut, la data de 19 octombrie 2021, o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România (AIR) în Republica Moldova.

Discuțiile au loc ca urmare a întrevederii Președintelui Parlamentului, cu reprezentanții AIR, în luna septembrie curent, în cadrul căreia s-a convenit organizarea unor ședințe pe platforma comisiei de profil.

Printre subiectele abordate se regăsesc armonizarea cadrului legislativ în vederea interpretării univoce a legislației, scutirile fiscale în domeniul alimentației și transportului personalului, modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor, digitizarea serviciilor bancare și medicale, condiții favorabile pentru dezvoltarea energiei regenerabile, etc. 

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a salutat prezența membrilor Asociației Investitorilor din România și a apreciat interesul manifestat de aceștia în abordarea subiectelor de importanța majoră pentru climatul investiţional şi de afaceri.

Demnitarul a menționat că o comunicare permanentă cu reprezentanții mediului de afaceri este mai mult decât necesară.

Daniel-Vasile Nuțiu, președintele executiv al AIR, și-a exprimat speranța că aceste întrevederi vor deveni o tradiție iar deplina deschidere pentru dialog va fi în permanență.

România deține întâietatea în relațiile comerciale externe ale Republicii Moldova, atât la capitolul exporturilor din țara noastră cât și la importuri.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...