37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   IFAC îndeamnă părțile interesate să se pregătească deja pentru standardele globale privind durabilitatea

IFAC îndeamnă părțile interesate să se pregătească deja pentru standardele globale privind durabilitatea

29.10.2021129 views CAFR.RO
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Federația Internațională a Contabililor (IFAC) a publicat „cadrul pentru implementarea standardelor globale de durabilitate la nivel local” (framework for implementing global sustainability standards at the local level), concentrându-se pe abordarea elementelor de bază publicate în mai 2021. IFAC consideră că jurisdicțiile naționale trebuie să înceapă să examineze modul în care standardele globale pe care le adoptă Consiliul pentru standarde internaționale de durabilitate (ISSB) intenționează să se dezvolte, , astfel încât să existe o conformitate cu cerințele de raportare legate de durabilitate stabilite la nivel jurisdicțional.

Noul cadru IFAC examinează modul în care mecanismele existente deja în vigoare pentru adoptarea standardelor IFRS utilizate în raportarea financiară pot fi adecvate sau adaptate pentru raportarea legată de sustenabilitate. Alternativ, poate fi necesar un nou mecanism. IFAC își îndeamnă organizațiile membre să intre în legătură acum cu factorii de decizie locali cu privire la ce mecanisme (noi sau existente) pot fi utilizate pentru tranziția viitoarelor standarde globale în standarde locale – implementate și aplicate în jurisdicțiile din întreaga lume.

Pentru a consulta cadrul emis de IFAC accesați următorul link.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...