37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul va reglementa produsele de tutun care nu ard

Guvernul va reglementa produsele de tutun care nu ard

04.02.2019777 views Infotag
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de Miniștri a aprobat miercuri, 30 ianuarie, modificări la Regulamentele sanitare privind produsele din tutun şi produsele conexe.

Documentul prevede reglementarea plasării pe piață a produselor din tutun care nu ard. În special, este definită noțiunea de „tutun încălzit”. Totodată, importatorii sau producătorii acestor produse sunt obligați să prezinte Agenției Naționale pentru Sănătate Publică studii privind toxicitatea, potențialul de dependență și atractivitatea produsului, precum și studii despre preferințele diferitor grupuri de consumatori, în special a tinerilor.

Potrivit notei informative a hotărârii, acest fapt va permite autorităților să dețină informații confirmate științific despre produsele noi din tutun și va evidenția evaluarea riscurilor și efectelor produselor din tutun încălzit asupra sănătății.

Hotărârea de Guvern mai prevede că „informațiile despre nivelul substanțelor toxice în produsul din tutun care nu arde și efectele asupra sănătății și potențialele riscuri ale acestuia în comparație cu țigaretele obișnuite pot fi furnizate consumatorilor, doar dacă sunt susținute științific”.

În cadrul ședinței Executivului, a fost precizat faptul că Hotărârea de Guvern a fost elaborată în scopul alinierii la Legea cu Privire la Controlul Tutunului și are obiectivul supravegherea mai riguroasă a plasării pe piață a produselor de tutun noi, inclusiv a tutunului încălzit.

De asemenea, documentul prevede excluderea unor lacune normative cu privire la notificarea “țigaretelor cu filtru” și “țigaretelor fără filtru”.

Documentul aprobat: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/intr20_131.pdf

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...