37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul aprobă facilități și alocare de fonduri pentru agricultori

Guvernul aprobă facilități și alocare de fonduri pentru agricultori

19.08.2020411 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La data de 18 august, premierul Ion Chicu a avut o rundă de discuții cu reprezentanții sectorului agricol privind acțiunile ce vor fi întreprinse de Guvern pentru depășirea crizei din domeniu, ca urmare a înțelegerilor convenite anterior cu producătorii agricoli.

Prim-ministrul a anunțat că la data de 19 august va fi aprobat proiectul ce prevede modificarea și simplificarea Regulamentului cu privire la subvenționarea agricultorilor.

La fel, vor fi alocate încă 100 milioane de lei din fondul de intervenție pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an. Astfel, Guvernul va aloca 300 milioane de lei agricultorilor pentru a compensa pierderile înregistrate în cazul culturilor cerealiere de prima grupă. Premierul îndeamnă agricultorii să depună actele la AIPA pentru a primi compensația în valoare de 1500 de lei/ha.

”Guvernul va extinde programul de subvenționare a dobânzilor la credite pentru agricultori. La fel, vom institui moratoriu la controale fiscale pentru întreprinderile agricole până la sfârșitul acestui an. De asemenea, a fost agreat ca datoriile pe care le au pentru tehnică să fie reeșalonate”, a mai menționat Ion Chicu.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...