37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a stabilit marja maximă pentru creditele garantate de stat în cadrul Programului „Prima Casă” pentru anul 2021

Guvernul a stabilit marja maximă pentru creditele garantate de stat în cadrul Programului „Prima Casă” pentru anul 2021

23.12.2020406 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Executivul a aprobat în cadrul ședinței din 22 decembrie 2020, stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat ”Prima casă” de până la 3%, care va fi aplicată la contractele încheiate după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

Potrivit Viceprim-ministrului Serghei Pușcuța, în urma implementării proiectului respectiv, va fi  eliminată problema termenului de rambursare redus până la 7 sau 10 ani pentru creditele acordate în Program, de către băncile creditoare parteneri, fiind posibilă revenirea la termenul de rambursare de 25 de ani pentru creditele respective.

Menționăm că, implementarea proiectului nu implică cheltuieli financiare   de la bugetul de stat.

Până în prezent, prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate 5253 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,64 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,32 miliarde lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...