37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a extins termenul de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19

Guvernul a extins termenul de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19

01.10.2020350 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței din 30 septembrie 2020 prelungirea cu o lună a termenului de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19, instituite prin Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

Astfel, proiectul Hotărârii Guvernului prevede prelungirea, până la 31octombrie 2020, a termenului de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19. Este vorba de menținerea achitării de către angajatorul de la locul de muncă de bază a tuturor drepturilor salariale lucrătorilor medicali detașați în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice spitaliceşti destinate internării pacienţilor care întrunesc criteriile definiţiei de caz pentru COVID-19.

De asemenea, se menține dreptul la spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la 100% și, respectiv, 50% din salariul de funcție pentru personalul medical, prevăzut la art.V din Legea nr.69 din 21 mai 2020.

La fel, se menține și achitarea indemnizației unice în mărime de 16 000 de lei angajaţilor infectaţi cu COVID-19 din cadrul instituțiilor/subdiviziunilor medicale, care sunt prevăzute la art.VI litera a) din Legea nr.69 din 21 mai 2020;

Potrivit Hotărârii de Guvern, se extinde termenul aferent dreptului de a prezenta certificate de origine preferenţială a mărfurilor în copii sau autentificate cu semnătură electronică, în vederea confirmării originii mărfii, precum și a termenului de aplicabilitate a unor norme, legate de achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul COVID-19, precum și posibilitatea de a achita în avans pentru achizițiile publice necesare în acest scop.

Menționăm că, implementarea acestei Hotărâri se va efectua în limita cuantumului resurselor financiare prevăzute în acest sens în bugetul de stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...