37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a aprobat semnarea Acordului multilateral pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare

Guvernul a aprobat semnarea Acordului multilateral pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare

23.12.2020322 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniștri a aprobat la data de 22 decembrie 2020, semnarea Acordului Multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare.

Intenția semnării Acordului menționat derivă din necesitatea alinierii la standardele internaționale de efectuare a schimbului de informaţii în scopuri fiscale, ca urmare a devenirii Republicii Moldova, în noiembrie 2016, membru al Forumului Global al OCDE privind transparenţa şi schimbul de informaţii în scopuri fiscale.

Acordul va permite Republicii Moldova să efectueze schimbul de informaţii cu jurisdicțiile semnatare în scopul identificării persoanelor fizice sau entităţilor, care se eschivează de la declararea veniturilor şi plata impozitelor, prin transferul banilor în conturile din străinătate.

La aceasta, menționăm că schimbul va cuprinde informaţii aferente deținătorii conturilor, soldul și valoarea acestora. Remarcăm că schimbul de informații se va realiza în conformitate cu prevederile Legii nr.133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

Astfel, schimbul de informații prin prisma Acordului menționat va deveni un instrument important pentru reducerea economiei tenebre, contracararea fluxurilor ilegale a capitalului în străinătate și o sursă suplimentară pentru colectarea veniturilor la buget.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...