37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Gheretele vor putea fi amplasate în preajma magazinelor? Solicitarea Consiliului Concurenței

Gheretele vor putea fi amplasate în preajma magazinelor? Solicitarea Consiliului Concurenței

08.06.2018955 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Consiliul Concurenței cere Consiliului municipal Chișinău să anuleze unele prevederi din Regulamentul de desfășurare a activității de comerț, pentru că ar încălca Legea concurenței.

Mai exact, Consiliul trebuie să anuleze prevederea de la pct. 1.1 lit. e) din anexa nr. 3 a Regulamentului de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău, care stabilește că amplasamentele pentru desfășurarea comerțului ambulant pot fi situate la o distanță de cel puțin 50 m de la unitățile de comerț și alimentație publică staționare (pentru produse similare celor comercializate în unitățile comerciale staționare).

De asemenea, Consiliului municipal Chișinău trebuie să anuleze prevederea pct. 2.5 alin. (9) din anexa nr. 4 a Regulamentului prin care se interzice amplasarea gheretelor la o distanță mai mică de 250 m. de la intrările în unitățile comerciale staționare (în cazul gheretelor în care se preconizează comercializarea produselor similare celor din unitățile menționate).

Autoritatea de Concurență susține că astfel Consiliul municipal Chișinău a stabilit un tratament diferențiat și a limitat dreptul agenților economici la desfășurarea activităților de comerț pe aceeași piață relevantă.

Decizia a fost luată după ce un agent economic, care desfășoară activitate de comercializare cu amănuntul a fructelor, legumelor și produselor de băcănie, prin intermediul unității comerciale (gheretă) amplasată pe str. Calea Orheiului a depus o plângere la Consiliul Concurenței și a susținut că Regulamentul de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău conține prevederi anticoncurențiale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...