37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Funcționarii vamali, instruiți în domeniul integrității profesionale

Funcționarii vamali, instruiți în domeniul integrității profesionale

01.10.2019524 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 17-27 septembrie a.c., Serviciul Vamal, în parteneriat cu Agenția Națională de Integritate (ANI), a organizat șase sesiuni de instruire în domeniul asigurării integrității în exercitarea funcției publice și prevenirea corupției, pentru angajații vamali cu funcții de conducere.

Astfel, circa 350 de vameși din cadrul birourilor vamale Centru, Nord și Sud au fost instruiți cu privire la responsabilitatea pe care o poartă conducătorii în cultivarea climatului de integritate la nivelul subdiviziunilor în care activează. 

În cadrul seminarelor, formatorii ANI au abordat subiecte referitoare la respectarea regimului conflictelor de interese, incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor, precum și aspecte specifice cu privire la regimul juridic al declarării averii și intereselor personale.

Scopul de bază al activităților constă în promovarea integrității instituționale, combaterea actelor corupționale și a unor eventuale abuzuri, prin educarea continuă în spiritul toleranței zero față de corupție.

Instruirea sistematică a funcționarilor vamali în domeniu reprezintă unul dintre instrumentele promovate continuu de către autoritatea vamală, menit să contribuie la conștientizarea responsabilității ce îi revine fiecărui funcționar public în exercitarea onestă a atribuțiilor de serviciu.

Menționăm că, în curând, Serviciul Vamal va demara, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție, o nouă serie de activități de instruire în domeniul integrității profesionale, destinate funcționarilor vamali de prima linie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...