37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Funcționarii fiscali din cadrul Direcției generale control, instruiți în domeniul integrității instituționale

Funcționarii fiscali din cadrul Direcției generale control, instruiți în domeniul integrității instituționale

19.04.202494 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Circa 170 de funcționari fiscali din cadrul Direcției generale control a Serviciului Fiscal de Stat au participat astăzi la seminarul de instruire cu genericul: „Prevederile Legii integrității Nr.82 din 25.05.2017 și prevederile Legii Nr. 325 din 23.12.2013 privind evaluarea integrității instituționale”, organizat cu suportul colaboratorilor din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne.

Prezentă la eveniment, doamna Olga Golban, director al Serviciului Fiscal de Stat, a declarat că integritatea angajaților instituției este un aspect primordial, în acest sens fiind întreprinse o multitudine de acțiuni cu scopul de educare a unui comportament bazat pe principii precum legalitate, respect, echitate, profesionalism și responsabilitate. În context, directorul SFS a adus mulțumiri colegilor de la SPIA a MAI pentru receptivitate și implicare în cadrul instruirilor funcționarilor fiscali.

În cadrul seminarului, angajații SFS au fost familiarizați în partea ce ține de cadrul național de reglementare, precum Legea integrității, Legea privind evaluarea integrității instituționale, Legea privind avertizorii de integritate, Legea privind declararea averii și a intereselor personale, Legea privind regimul juridic al cadourilor, Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de examinare și raportare a dezvăluirilor practicilor ilegale.

Reiterăm că, autoritatea fiscală depune eforturi consolidate pentru a educa propriii angajați în spiritul respectării prevederilor legislației în vigoare pe domeniul integritate și anticorupție. În acest sens, Direcția securitate internă și anticorupție a SFS organizează cu regularitate instruirea angajaților instituției în vederea consolidării integrității instituționale prin prevenirea și combaterea fenomenului de corupție

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...