37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Formulare noi pentru confirmarea veniturilor obținute în Moldova

Formulare noi pentru confirmarea veniturilor obținute în Moldova

19.03.20191.007 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veniturile obținute și obligațiile fiscale onorate din aceste venituri în Republica Moldova de către cetățenii țării noastre vor fi confirmate prin intermediul unor formulare aprobate de către Serviciul Fiscal de Stat. Modelele acestora, sunt anexe la Ordinul nr.82 din 27 februarie 2019 a autorității fiscale, publicat în MO al RM din 15 martie current.

Conform documentului, solicitanții urmează să depună la subdiviziunea SFS în raza căreia sunt domiciliați, o cerere, modelul căreia de asemenea este aprobat, la care vor obține conformarea în termen de cel mult trei zile lucrătoare din momentul înaintării cererii, pe purtători de hârtie cu antetul subdiviziunii care eliberează confirmarea. Pentru ridicarea documentului, solicitantul va prezenta actele de identitate, iar persoana terță – o copie a procurii autentificate în modul stabilit, care confirmă împuternicirile reprezentantului contribuabilului.

Ordinul prevede că confirmarea veniturilor atât în valută națională cât și străină poate fi eliberată pentru perioada solicitată și include veniturile achitate pentru un an fiscal închis, în baza informației care se conține în SIA ”Rapoarte fiscale” (Fișa de verificare a obligațiilor privind impozitul pe venit al persoanelor fizice). Conform formularelor anexate la ordin, informația poate fi solicitată atât în limba română cât și în limba engleză. Menționăm că în componența veniturilor nu vor fi incluse prestațiile sociale și alte venituri neimpozabile.

Totodată, este abrogat Ordinul nr. 121 din 29 mai 2017 cu privire la eliberarea confirmării veniturilor obținute în Republica Moldova de cetățenii Republicii Moldova pentru a fi prezentată organelor abilitate peste hotarele țării.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...