37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Foaia de parcurs pentru economie digitală a fost actualizată

Foaia de parcurs pentru economie digitală a fost actualizată

06.02.2023464 views Consiliul Economic
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Documentul actualizat conține 27 de subiecte. Printre prioritățile Foii  de parcurs pentru economie digitală pentru anul 2023 se numără dezvoltarea comerțului electronic prin dezvoltarea infrastructurii necesare în acest sens. O altă prioritate ține de facilitarea plăților online în Moldova, accesul la servicii de plată digitală și dezvoltarea serviciilor de curierat.

Despre aceasta s-a discutat la ședința Consiliului consultativ pentru digitalizarea economiei – iConsiliu, din cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM.

Potrivit experților Secretariatului Consiliului Economic, noua Foaie de parcurs mai prevede acțiuni de identificare a reglementărilor în legislația națională care descurajează dezvoltarea economiei digitale. Totodată se dorește implementarea unor servicii publice digitale esențiale pentru mediul de afaceri și diasporă.

Un alt compartiment al Foii de parcurs ține, printre altele de optimizarea procedurilor fiscale și vamale pentru digitalizarea afacerilor și comerțul electronic, facilitarea plăților fără numerar și promovarea facturii electronice și a bonului fiscal electronic.

De menționat că Foaia de parcurs pentru economie digitală a fost actualizată a fost elaborată încă în anul 2020 și conține subiecte alertate de asociațiile de afaceri, membre ale Consiliului Economic. Periodic documentul respectiv este actualizat cu subiecte noi.

Din cele 80 de acțiuni din Foaia de parcurs pentru economie digitală, până la finele anului  2022, au fost realizate 41.14 sunt realizate parțial, iar încă 13 sunt în proces de realizare. Astfel, 72,5% de acțiuni din acest document sunt realizate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...