37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Experiența Slovaciei în dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Experiența Slovaciei în dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii

26.09.2019367 views Camera de Comerț și Industrie
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 24-26 septembrie 2019, Natalia Calenic, Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) participă în cadrul unei vizite de studiu în Republica Slovacă, în scopul preluării bunelor practici în domeniul dezvoltării Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM).

Delegația este compusă din reprezentanții CCI a RM, Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și ai Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Vizita de studiu este susținută de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) și SlovakAid care au organizat mai multe întrevederi cu instituțiile din Bratislava, responsabile de susținerea IMM-urilor. Astfel, delegația din Republica Moldova s-a întâlnit cu Agenția de Business din Slovacia, Agenția de Investiții, instituțiile financiare, care oferă suport IMM-urilor. Totodată, a avut loc o întrevedere cu Președintele Asociației de Business din Slovacia, care reunește antreprenorii ce promovează politici și cadrul legal necesar pentru îmbunătățirea climatului de afaceri și cel investițional.

Delegația a vizitat și un Cluster din orașul Nitra, Slovacia, pentru a se documenta privind modele de Clustere și eficiența acestora. De menționat că circa 98% din întreprinderile din Solvacia sunt IMM-uri, iar în țară funcționează 50 de Clustere, dezvoltate cu suportul programelor UE.

Vizita de studiu a oferit oportunitatea de a face schimb de experiență în domeniul serviciilor de suport pentru IMM-uri, studierea programelor de asistență financiară și cea de consultanță pentru antreprenori. De asemenea, au fost stabilite relații de colaborare dintre instituțiile din Moldova și Slovacia, ceea ce va contribui la consolidarea eforturilor în domeniul dezvoltării IMM-urilor din țara noastră.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...