37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Executivul ia măsuri pentru sporirea securității și sănătății la locul de muncă

Executivul ia măsuri pentru sporirea securității și sănătății la locul de muncă

17.12.2020331 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a aprobat Cerințele minime de securitate și sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecție (EIP) la locul de muncă. Decizia are scopul de spori securitatea angajaților ce activează în condiții de muncă nocive și periculoase.

Angajatorul va avea obligația de a selecta și acorda EIP salariaților, după ce va evalua împrejurările și situațiile de risc la care aceștia sunt expuși. De asemenea, acesta va avea obligația de a elabora instrucțiuni de utilizare a echipamentelor și de a le pune gratuit la dispoziția angajaților.

Totodată, Executivul a aprobat ratificarea Convenției Internaționale a Muncii nr.161 privind serviciile de sănătate ocupațională. Documentul prevede implementarea unui șir de mecanisme care vor contribui la perfecționarea legislației în domeniul muncii.

Acestea vor avea obiectivele de identificare şi evaluare a riscurilor de expunere a lucrătorilor la locul de muncă; monitorizarea factorilor de mediu şi a operațiunilor de producție care le-ar putea afecta sănătatea; participarea în procesul de examinare şi analiză a accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale; însușirea practicilor de acordare a primului ajutor și asistență medicală de urgență şi reabilitarea bolnavilor cu patologii profesionale; etc.

Înțelegerea va intra în vigoare după 12 luni de la data înregistrării instrumentului de ratificare a Tratatului internaţional la Geneva.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...