37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Executivul a aprobat un mecanism comun de control al produselor importate

Executivul a aprobat un mecanism comun de control al produselor importate

16.05.2024103 views MDED
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul de conlucrare dintre Serviciului Vamal și autoritățile de supraveghere a pieței, în scopul asigurării siguranței și conformității produselor importate în Republica Moldova.

Documentul stabilește un mecanism unic de control al produselor și un format standard de date care urmează a fi transmise în cadrul schimbului de informații dintre autoritatea de supraveghere a pieței (precum Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare şi Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică) și Serviciul Vamal. 

Schimbul de date va fi realizat prin intermediul sistemului informațional național de informare și comunicare pentru supravegherea pieței (SINICSP) și sistemul informațional integrat vamal.

Implementarea eficientă a acestui mecanism de control va garanta nu doar siguranța produselor nealimentare, ci și protecția consumatorilor. 

De asemenea, colaborarea dintre autoritățile de supraveghere a pieței și Serviciul Vamal va contribui la crearea unui mediu de afaceri sigur, potrivit standardelor europene. 

Inițiativa subliniază armonizarea cadrului normativ național la acquis-ul comunitar privind supravegherea pieței din Republica Moldova, consolidând astfel calea către integrarea în Uniunea Europeană.Proiectul Hotărârii Guvernului poate fi consultat aici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...