37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Evoluția prețurilor la produsele alimentare și petroliere, discutată în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor

Evoluția prețurilor la produsele alimentare și petroliere, discutată în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor

25.05.2020350 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a convocat o nouă ședință a Grupului de lucru responsabil de analiza și monitorizarea prețurilor, în cadrul căreia au fost discutate evoluția prețurilor la produsele alimentare, situația privind prețul la grâu și tendințele pe piața cerealelor, precum și situația privind prețurile la produsele petroliere.

Directorul Biroului Național de Statistică, Vitalie Vîlcov a prezentat Raportul privind prețurile la produsele alimentare, menționând că instituția monitorizează prețurile în conformitate cu cadrul legal, acestea fiind colectate atât cantitativ, cât și calitativ.

În continuare, Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Tatiana Nistorică a prezentat situația privind prețul la grâu și tendințele pe piața cerealelor, adăugând că, la moment, se lucrează asupra finalizării estimărilor de roadă. De asemenea, membrii grupului de lucru au fost informați despre faptul că au fost purtate discuții cu cei mai mari producători de produse de panificație, precum și producătorii de cereale privind rezervele acestora.

La rândul său, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă a informat că, în prezent este atestată o tendință de diminuare a prețului la benzină și motorină, ca urmare a evoluției cotațiilor pe piețele internaționale.

La final, membrii Grupului de lucru au convenit asupra monitorizării în continuare a evoluției prețurilor la produsele menționate supra și prezentării datelor actualizate în acest sens.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...