37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Evoluția pe piața valorilor mobiliare de stat la ultimele licitații: Cererea a depășit oferta Ministerului Finanțelor

Evoluția pe piața valorilor mobiliare de stat la ultimele licitații: Cererea a depășit oferta Ministerului Finanțelor

03.01.2020379 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada decembrie 2019-ianuarie 2020, Ministerul Finanțelor a desfășurat 6 licitații de plasare a valorilor mobiliare de stat (VMS), în cadrul unora cererea investitorilor depășind oferta de circa 6 ori.

Este de menționat că, cererea sporită din partea investitorilor a avut ca efect diminuarea ratelor dobânzii la toate tipurile de VMS și a constituit în medie 5,68%, cu o diminuare de circa 1 punct procentual comparativ cu licitațiile din luna noiembrie 2019.

În aceste condiții, scăderea ratelor dobânzii la VMS va avea efect pozitiv asupra cheltuielilor bugetului de stat suportate pentru deservirea datoriei de stat.

Menționăm că, Ministerul Finanțelor va monitoriza în continuare situația pe piața valorilor mobiliare de stat și va gestiona portofoliul datoriei de stat în vederea reducerii riscurilor asociate și obținerii unei structuri optime ale acestuia, ținând cont de raportul cost-risc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...