37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Evidenţa solicitanţilor şi beneficiarilor de subvenţii va avea loc inclusiv on-line

Evidenţa solicitanţilor şi beneficiarilor de subvenţii va avea loc inclusiv on-line

14.04.2020453 views MADRM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, Conceptul tehnic al Sistemului informațional „Evidenţa solicitanților şi beneficiarilor de subvenții”, astfel, evidența  cererilor şi acordarea subvențiilor în domeniul agriculturii va avea loc prin intermediului unui nou sistem informațional automatizat.  

SI ESBS include un şir de subsisteme şi module care automatizează şi asigură procesele de identificare, înregistrare, validare a datelor, potrivit domeniului de activitate al producătorului agricol. De asemenea, sistemul include și platforma de aplicare elaborată de AIPA „Depune dosarul on-line” ce reprezintă un prim pas de simplificare a procedurilor de lucru cu beneficiarii de subvenții, astfel încât producătorii agricoli să economisească timp și resurse pentru depunerea dosarului de subvenționare.

Potrivit ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion PERJU aprobarea conceptului va crea un cadru de reglementare pentru elaborarea noului sistem informațional în domeniul subvențiilor agricole.

„Un astfel de sistem trebuia de mult implementat, deoarece acesta permite creşterea eficacităţii politicii de stat în domeniul agriculturii. Scopul creării acestuia constă în automatizarea proceselor legate de acordarea subvenţiilor pentru producătorii agricoli, de la identificarea solicitanţilor până la monitorizarea plăţilor. Sistemul va include posibilitatea de a depune cererile şi documentele prin internet, ceea ce va reduce costurile”, a precizat ministrul, în ședința de Guvern.

SIA ESBS este un sistem informațional automatizat, constituit dintr-un ansamblu de resurse și tehnologii informaționale, mijloace tehnice de program și metodologii, aflate în interconexiune, și destinat înregistrării, păstrării, utilizării informațiilor cu privire la solicitanţii de subvenţii, precum și dosarele de subvenționare de la înregistrarea acestora și până la arhivarea datelor.

Notă: Sistemul informațional „Evidența solicitanților și beneficiarilor de subvenții” va constitui unica sursă oficială de informaţii, ce monitorizează modul de repartizare a mijloacelor Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...