37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   e-TAXCON’21: Conectând specialiștii din domeniul fiscal

e-TAXCON’21: Conectând specialiștii din domeniul fiscal

23.08.2021204 views Amcham.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Evoluția sistemelor fiscale regionale și internaționale și felul în care aceste evoluții afectează mediul de afaceri și viceversa, modul în care noile tehnologii informaționale influențează situația fiscală a unei țări și a oricărui antreprenor, în parte și, desigur, provocările fiscale cu care se confruntă întreprinderile din Moldova sunt subiecte mereu actuale care se află în topul intereselor comunității de afaceri și al altor părți interesate de evoluția economică a unui stat.

Drept răspuns la aceste necesități, pe 16-17 septembrie 2021, Camera Americană de Comerț din Moldova, în parteneriat cu Camera Consultanților Fiscali din România, organizează e-TAXCON'21 – prima conferință fiscală online din Moldova.

Fiind cea mai mare conferință internațională privind impozitarea din Moldova, e-TAXCON este dedicată atât comunității profesioniștilor naționali și regionali în domeniul fiscal și contabil din comunitatea de afaceri, în special membrilor comunității AmCham, dar și autorităților publice, mediului academic și științific, precum și comunității partenerilor de dezvoltare, astfel, conectând specialiștii în domeniul fiscal.

Evenimentul se va desfășura în două limbi (română și engleză), în principal online și cu locuri limitate offline pentru membrii AmCham.

În timpul conferinței, mai multe subiecte importante pentru comunitatea și comunitatea de afaceri AmCham vor fi abordate în patru blocuri: politici fiscale și efectele lor macroeconomice, efectele fiscale ale unei societăți digitale fără numerar , provocările privind impozitul pe venit (cu accent pe remunerări) și provocările ce țin de taxa pe valoarea adăugată (cu accent pe procesul de armonizare la Directivele UE). De asemenea, două sesiuni speciale vor fi dedicate unor probleme intens discutate în cadrul comunității AmCham Moldova și anume: provocările fiscale în cazul muncii la distanță (inclusiv pe perioada COVID-19) și problemele cu care se confruntă nerezidenții în activitatea sa în Republica Moldova.

Aceasta este a doua ediție a e-TAXCON. Prima ediție a reunit peste 400 de participanți din 8 țări. Au fost vorbitori din Moldova, SUA, România, Marea Britanie, Germania, Suedia, Italia și alte țări. Mai multe detalii despre ediția precedentă pot fi accesate aici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...