37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   e–Factura obligatorie începând cu 1 iulie 2020

e–Factura obligatorie începând cu 1 iulie 2020

28.05.20201.705 views Serviciul Fiscal de Stat
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat informează despre obligativitatea utilizarii e-facturii începând cu data de 1 iulie, curent. Această obligativitate se referă la agenții economici care participă la operațiunile de achiziții publice. Conform alin. (12) art.117 din Codul fiscal aceștia sunt obligați să elibereze în format electronic factura fiscală emisă în cadrul achizițiilor publice.

  În acest context, SFS va lansa o versiune actualizată a sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice „e-Factura”, care include noi funcționalități, după cum urmează:

• simplificarea procesului de integrare a sistemelor de contabilitate ale agenților economici cu sistemul „e - Factura” prin intermediul aplicației API „e-Factura”;

• dezvoltarea funcționalității de modificare a datei de livrare/eliberare a unui set de facturi fiscale;

• stabilirea formulelor de calcul pentru toate celulele facturii fiscale, formule ce permit calcularea automatizată inversă;

• dezvoltarea funcționalității de selectare a numărului de semnături electronice ce necesită a fi aplicate pe factura fiscală și a celei de identificare automatizată de către sistem a numărului de semnături aplicate;

 • dezvoltarea funcționalității de descărcare a listei de facturi fiscale emise de furnizor și a facturilor fiscale recepționate de către cumpărător.

  Implementarea versiunii actualizate a sistemului „e-Factura” va eficientiza mecanismul existent de creare, expediere și recepționare a facturilor fiscale generate în acest sistem prin simplificarea proceselor pentru utilizatorii serviciului e-Factura.

  Adițional, în perioada 1 – 30 iunie 2020, SFS va lansa o platformă de testare a noii versiuni a sistemului „e-Factura”. Pentru a o accesa, agentul economic urmează să transmită în adresa CTIF o solicitare prin poșta clasică sau prin e-mail la adresa: ctif@ctif.gov.md. Cererea trebuie să conțină: numărul utilizatorului, datele de contact și adresa IP al acestuia de pe care va accesa noua versiune a sistemului „e-Factura”.

 Pentru mai multe informații despre funcționalitățile noii versiuni a sistemului „e-Factura”, puteți apela Centrul Unic de Apel al SFS 080001525.

Comentarii

  1. Capraru Valentina spune:

    Cererea trebuie sa contina „numarul utilizatorului” sau „numele utilizatorului? e o greseala de tipar ori nu?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...