37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   E-Economy și E-commerce – programe noi pentru mediul de afaceri

E-Economy și E-commerce – programe noi pentru mediul de afaceri

22.04.2020505 views Bizlaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Economiei și Infrastructurii pregătește un program amplu de digitizare a tuturor proceselor economice - E-economy. Despre aceasta a anunțat ministrul Sergiu Railean.

Acest program va include măsuri privind interacțiunea și tranzacționarea la distanță. Vor fi digitizate schimburile informaționale dintre sectorul public și cel privat și stimulate plățile electronice. De asemenea, va fi lansată o platformă digitală care va asigura schimbul liber de forță de muncă între companii.

”Pregătim, împreună cu ODIMM, lansarea proiectului E-Commerce, primul program de digitizare a IMM-urilor din Republica Moldova, care va acoperi 2 necesități: suport pentru companii în crearea de pagini web și magazine online, prin sistemul de vouchere și acordarea de granturi pentru achiziționarea de tehnologii și soluții digitale”, a declarat Sergiu Railean.

Proiectele anunțate se află în proces de consultare cu instituțiile publice și partenerii de dezvoltare pentru a estima impactul bugetar și a stabili proiecțiunile de atragere a asistenței externe în acest scop.

În anul 2019 prin intermediul programelor gestionate de ODIMM, au fost acordate finanțări pentru întreprinderile mici și mijlocii, în valoare de 104,2 milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...