37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Dreptul de a încheia contracte privind amplasarea unităților de comerț ambulant stradal, urmează a fi obținute în cadrul licitațiilor cu strigare

Dreptul de a încheia contracte privind amplasarea unităților de comerț ambulant stradal, urmează a fi obținute în cadrul licitațiilor cu strigare

01.10.2020586 views Primăria mun.Chișinău
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În contextul aprobării Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în or. Chișinău, prin decizia CMC, conform căruia amplasarea unităților de comerț ambulant, inclusiv gherete, urmează a fi realizată prin adjudecarea dreptului respectiv de către comercianți, în baza unei licitații publice organizate în acest sens, Primăria municipiului Chișinău informează proprietarii/gestionarii de unități de comerț ambulant stradal, inclusiv gherete, că schemele de amplasare eliberate pentru unitățile respective nu vor fi prelungite.

La expirarea termenului de valabilitate a schemelor de amplasare, acordate doar pentru perioada sezonului estival, unitățile de comerț ambulant menționate urmează a fi evacuate de pe străzile orașului.

Primarul general, Ion Ceban a ținut să remarce că agenții economici/persoane fizice care practică activitatea de întreprinzător, gestionari/proprietari de unități de comerț ambulant amplasate în zonele de odihnă și agrement, pe bulevardele și străzile principale ale orașului, în sezonul estival 2020, conform dispoziției nr.304-d din 26.06.2020, urmează să elibereze amplasamentul ocupat în termen de 24 de ore după expirarea termenului de valabilitate al schemei de amplasare a unității de comerț ambulant (angajament asumat la obținerea schemei de amplasare) după ziua de 31 octombrie, a.c.

Edilul capitalei a menționat că, în cazul neaprobării de către Consiliul municipal Chișinău, în cadrul ședinței de joi, 1 octombrie, curent, a Regulamentului privind licitaţiile cu strigare pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul mun. Chișinău, amplasamente noi pentru desfașurarea comertului stradal ambulant nu vor fi eliberate pâna la aprobarea documentului mentionat.

De asemenea, în cazul neconformării benevole, serviciile specializate ale Primăriei municipiului Chișinău vor întreprinde acțiunile necesare în scopul evacuării forțate a unităților respective.

E de menționat că noul Regulament stabileşte modul de organizare şi de desfăşurare a licitaţiilor cu strigare pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul mun. Chișinău, condiţiile de participare la licitaţii şi de achitare a costului bunului adjudecat. 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei