37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Discuții pe marginea cadrului secundar legislativ privind implementarea prețurilor de transfer

Discuții pe marginea cadrului secundar legislativ privind implementarea prețurilor de transfer

27.09.2023125 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor împreună cu Serviciul Fiscal de Stat, actualmente, lucrează la elaborarea și promovarea cadrului normativ secundar privind implementarea conceptului prețurilor de transfer în Republica Moldova. În acest sens, la Ministerul Finanțelor a fost organizată o ședință pe platforma Grupului de lucru responsabil de implementarea conceptului prețurilor de transfer și cu participarea membrilor Consiliului Consultativ în domeniul fiscal-vamal, în cadrul căreia au fost discutate prevederile proiectului Ordinului cu privire la aprobarea regulilor de implementare a prețurilor de transfer, inclusiv proiectul Regulamentului.

Proiectul de Ordin prezentat vine cu mai multe detalii privind modul în care urmează să fie implementată legislația privind prețuri de transfer. 

Astfel, în Ordin se regăsesc informații legate de: noțiuni specifice; detalii privind analiza de comparabilitate; explicarea metodelor de stabilire a prețurilor de transfer; detalii privind condițiile efectuării ajustărilor benevole a prețurilor de transfer; modul în care va fi efectuată verificarea tranzacțiilor controlate în vederea stabilirii dacă a fost  respectat principiului lungimii brațului; conținutul dosarului local privind prețurile de transfer; procedura pentru eliminarea dublei impuneri; formularele de prezentare a informației și instrucțiuni pentru completarea acestora; indicatorii economico-financiari de profitabilitate utilizați pentru stabilirea marjelor de comparabilitate.

Ținând cont de gradul de dificultate și elementul inovativ al conceptului prețurilor de transfer, în cadrul ședinței, s-a abordat aspectele legate de termenul de punere în vigoare a acestuia, cu posibilitatea extinderii, termenul inițial stabilit fiind 1 ianuarie 2024.

Proiectul Regulamentului urmează a fi expus de către Ministerul Finanțelor pentru consultări publice în următoarele zile. Astfel, persoanele interesate vor putea transmite propuneri și recomandări pentru îmbunătățirea a acestuia.

Totodată, pe platforma Grupului de lucru nr.2 „Implementarea conceptului prețurilor de transfer” urmează a fi organizate o serie de ședințe tehnice, unde vor fi discutate suplimentar prevederile Regulamentului și propunerile de modificare. 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...